Aron Olnafors

Aron Olnafors

Aron Olnafors är född och uppväxt i Bergslagen och bor numera mestadels i ett litet torp i norra Västmanland.

Efter genomgångna studier på diverse folkhögskolor samt ett och annat universitet har Olnafors haft en synnerligen brokig yrkesbana. Bland några av de yrken Aron ägnat sig åt kan nämnas barpianist, nattportier, byråsekreterare samt verkställande direktör. Denna bakgrund har skänkt honom en god inblick i det folkliga liv som fortgår i Sverige av idag.

Aron Olnafors har under många år skrivit såväl poesi som prosa för byrålådan. Vernissage med Döden är Olnafors debutbok för en större publik. Uppföljarna heter Mord på lätt svenska, Mord med sjöutsikt, Döden väntar på värdshuset, Mord mot alla odds, Höstlik i grumligt vatten och kåserisamlingen 34 nyanser av tweed. Förhoppningsvis kommer ytterligare en i serien om Erik Gyllenberg till hösten 2019.

I Olnafors böcker får vi följa radarparet, f.d. bankdirektören Erik Gyllenberg och den impulsive företagsledaren Severin C. Brattenskiöld på deras både dråpliga och actionfyllda jakt på mördaren. Men det är inte bara dessa två som jagar mördare utan också länets storslagna landshövding och naturligtvis ordningsmakten under ledning av kriminalkommissarie Sören Stadigh.

Johan Wopenka, ledamot av Svenska Deckarakademin skriver om Olnafors tidigare böcker;

”För det första är Olnafors den vad jag kan minnas mest läsvärde efterföljaren vi har till Balderson. … när jag överdoserat på moderna svenska deckare hör dessa till dem jag tar mig an med glädje… för att de erbjuder en stunds lättfattlig, lättsam, kravfri och skamlös underhållning.”